Algemene voorwaarden 

Op deze pagina vindt u de algemene verkoop,-leverings- en betalingsvoorwaarden van Lampenmetkarakter.
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten met betrekking tot het online bestellen bij Lampenmetkarakter.
Door uw bestelling te plaatsen bij Lampenmetkarakter gaat u tevens akkoord met deze algemene voorwaarden.

Bestellen, betalen en verzenden
U kunt op de website www. lampenmetkarakter.nl de producten bestellen door het correct en volledig invullen van het bestelformulier. Dit formulier vindt u op iedere pagina.
Als er overeenstemming is over de transactie, dan ontvangt u een betaalverzoek. Na betaling wordt het product verzonden en kan deze gevolgd worden door het track&trace systeem van post.nl.

Zelf ophalen en betalen
U kunt het product ook zelf op komen halen en desgewenst contant betalen.

Ophalen of thuis afleveren
Bij de staande lampen is in een enkel geval de vorm dusdanig dat die vrijwel onmogelijk goed te verpakken is. In dat geval heeft het de voorkeur dat u de lamp zelf komt halen of ben ik bereid om de lamp binnen Nederland persoonlijk af te leveren tegen een vooraf af te spreken km vergoeding.

Verzendkosten
Alle prijzen zijn in euro`s. De prijzen zijn exclusief verzendkosten.
Voor verzending binnen Nederland reken ik €5,00 en voor buiten Nederland €10,00.

Levertijd
Bestellingen worden gemiddeld binnen 2 werkdagen na ontvangst van betaling verzonden.
In een enkel geval kan dit iets langer duren, dit wordt dan vooraf aangegeven.

Voorradig / disclaimer
In een uiterst zeldzame samenloop van omstandigheden zou het kunnen voorkomen dat het door u gewenste product niet meer leverbaar is omdat die inmiddels via een andere weg is aangekocht.

Een deel van mijn collectie staat namelijk bij Ward’s Art, een kunstenaarswinkeltje in Barneveld. Het door u bestelde product zou toevalligerwijs nèt verkocht kunnen zijn. U kunt dan ook geen rechten ontlenen aan de door u aangegeven belangstelling cq. bestelling.

Annulering
Lampenmetkarakter accepteert een annulering, op welk tijdstip dan ook, voorafgaand aan de verzending. Annulering dient per mail plaats te vinden.
Lees verderop welke voorwaarden gelden voor of na opening van het ontvangen pakket als dat al onderweg was voordat u de annulering aangaf.

Ontevreden over het product
Voldoet het product toch niet aan de verwachting of werkt het niet om welke reden dan ook, dan kunt u het, met opgaaf van reden, retour zenden. Lees goed welke voorwaarden hiervoor gelden en welke procedure gevolgd moet worden.

Voorwaarden retourneren 
Het retourneren kan binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling.
Bij retournering vanwege een annulering geldt de volgende bepaling:

  1. Bij retournering van een ongeopend pakket ontvangt u het aankoopbedrag terug en verder de kosten van de verzending, zowel die van toezending als die van de retourzending.
  2. Bij retournering van een door u geopend pakket ontvangt u het aankoopbedrag terug en de kosten van de verzending. De kosten van de retourzending betaalt u dan zelf.

Procedure retourzending
U stuurt voorafgaand een e-mail via Jan@lampenmetkarakter.nl met daarin het artikel dat u wilt retourneren en verder uw naam, woonplaats en rekeningnummer.
Bij annulering vóór opening van het pakket is een toelichting niet noodzakelijk.

Een annulering na opening wordt alleen geaccepteerd als er een reden wordt opgegeven. Als er sprake is van schade die buiten uw schuld is ontstaan, graag een foto van de beschadiging meesturen.
U verstuurt het artikel in de originele verpakking terug naar :
Lampenmetkarakter
Apeldoornsestraat 19
3781 BH Voorthuizen

Het terug te sturen product moet voldoende gefrankeerd zijn en het risico bij verzenden ligt bij u als klant.
Het aankoopbedrag en eventueel de verzendkosten (zie voorwaarden retourneren) zal binnen 7 dagen na ontvangst van het product geregeld worden.

Aansprakelijkheid 
Lampenmetkarakter  kan niet aansprakelijk gesteld worden voor fouten in de website.
De verzending, middels gerenommeerde bedrijven, vindt plaats onder de volledige verantwoordelijkheid van het verzendbedrijf. Voor beschadiging, vermissing of andere problemen tijdens de verzending is Lampenmetkarakter dan ook niet aansprakelijk.
Lampenmetkarakter is niet aansprakelijk voor de schade die veroorzaakt is door gebruik van een product. Dit geldt niet als de schade is ontstaan door een verwijtbare reden van de kant van Lampenmetkarakter.
Uw recht op schadevergoeding zal in ieder geval maximaal het bedrag zijn van het bestelde en betaalde product.

Privacy (zie Privacy verklaring)
Alle persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor de afhandeling van uw bestelling en daarna gewist. U zult nooit ongevraagde mail(ing) van Lampenmetkarakter ontvangen.

Klachten en vragen
Lampenmetkarakter streeft naar tevreden klanten. Mochten er toch klachten zijn over de geleverde diensten en/of producten dan verneem ik dit graag!

Mail uw vraag of klacht naar Jan@Lampenmetkarakter.nl